woensdag 4 april 2012

stoelen collectie KRIJT

Als vrij werk heb ik voor een mogelijk toekomstige lunchroom van marqt een stoelen collectie ontworpen. Hieronder vind je de presentatie van mijn concept aan de hand van verschillende sfeer collages en verdere uitwerkingen.

De stoelen collectie is gebaseerd op de trend van 2013 waaruit blijkt dat wij als samenleving de ellende van de afgelopen jaren en de achterdocht en geheimen zat zijn. We verlangen naar eerlijkheid en echtheid, maar ook naar kleine geluksmomentjes die het leven even licht en luchtig maken. Marqt speelt hier geweldig op in, want de geur en smaak van hun eerlijke producten geven ons dat momentje van geluk. De passie, liefde en ambacht waarmee marqt haar producten maakt zie je terug in de wijze waarop zij hun producten communiceren, namelijk handgeschreven op krijtborden. De unieke vormen van het handschrift zijn puur en echt en maken het tot inspiratie voor mijn stoelen collectie.

De doelgroep van marqt lunch zijn het drukke stadspubliek, met of zonder kinderen. Zij zijn hoogopgeleid en hebben een goede baan, zodat zij zich een lunch bij marqt kunnen veroorloven. Het feit dat ze hoogopgeleid zijn maakt dat zij ook bewust in het leven staan. Gezond eten en een goede omgang met het milieu vinden zij belangrijke waarden.

De sfeer in marqt lunch is kortweg sober, urban en friendly. De soberheid geeft het een open karakter en een ontspannen sfeer. De urban look is terug te vinden in de onafgewerkte details en natuurlijke materialen. Geen luxe of een gouden randje, maar puur en echt. Friendly maakt marqt lunch de ideale plek voor een zaterdagmiddag lunch met het gezin. Maar staat ook voor het willen voorzien in de behoefte van het drukke stadspubliek met als voorbeeld to go lunches.

Het vlekkenplan is een schetsmatige indeling van marqt lunch. Het laat de plaats van de verschillende activiteiten zien die allen vragen om een eigen zitelement.


.
.
Ik heb gekozen voor een arche type stoel, zodat alle aandacht naar het frame wordt getrokken. De vorm van het frame suggereert alsof het met de hand en een krijtje getekend is. Dit effect wordt versterkt doordat het frame gebogen is uit één stuk staaldraad, waardoor elk frame uniek is. Het staaldraad is gegritstraald, zodat het de ruwe look van krijt heeft. De zitting is gemaakt van een flexibel materiaal, zodat het frame optimaal zichtbaar blijft. Ik heb gekozen voor gerecycled papier dat bewerkt met water de gewenste sterkte geeft.
 
 
Ik heb de collectie uitgewerkt in maquettes en gefotografeerd in een zelf ontworpen decor dat de sfeer van marqt lunch uitstraalt.

2 opmerkingen:

  1. Vandaag ontving ik onderstaande mail van Nicolette Riga-de Jager, Management Assistent bij Marqt. Hoe leuk!

    ================================================

    Hoi Marjolein,

    Ik kwam je ideeën tegen voor de Marqt lunch room.
    Altijd leuk om te zien hoe anderen mensen Marqt zien!

    Succes met je opleiding en ik wens je een mooie toekomst toe in de interieur styling wereld.

    Met vriendelijke groet,
    Nicolette Riga-de Jager
    Management Assistent Marqt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Nicolette,

      Bedankt voor je reactie!
      Ontzettend leuk dat je mijn project hebt bekeken.

      Mochten er inderdaad plannen komen voor een Marqt lunchroom, dan weet je me nu te vinden. :)

      Succes met Marqt, het is 'écht' een geweldig concept.

      Groeten,
      Marjolein

      Verwijderen

Je kunt hier een reactie achterlaten.